Megszavazták Amerika minden idők második legnagyobb mentőcsomagját

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/f/e/h/feher-haz-amerika-elnok-feherhaz-369764.jpg
Megosztás/Share
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A képviselőház 359:53 arányban szavazta meg a gazdaságösztönző csomagot, amelyben vasárnap állapodott meg a kongresszus, valamint a kormányzati intézmények finanszírozását. A szenátus pedig 91:7 arányban bólintott rá.

A 892 milliárd dolláros ösztönzőcsomag a második a járványban, és egyúttal a második legnagyobb az Egyesült Államok történetében.

Az elsőt, amely 2300 milliárd dollár értékű volt, márciusban hagyták jóvá, de egyrészt ez a keret néhány héten belül elfogyott volna, másrészt sok szektor alkalmazottai kimaradtak belőle, amit a mostaniban igyekeztek pótolni. A Fehér Ház szóvivője azt közölte, hogy a gazdaságélénkítő csomagot Donald Trump elnök is támogatja, így alá fogja írni.

A címlapkép forrása: Getty Images. 

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/global/20201222/megszavaztak-amerika-minden-idok-masodik-legnagyobb-mentocsomagjat-462780