Müller Cecília: A súlyos esetek száma nem csökken Magyarországon

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/v/a/k/vakcina-oltas-covid19-419414.jpg
Megosztás/Share

Az elmúlt napon az európai gyógyszerügynökség kiadta az engedélyt az első vakcinára. Két ünnep között érkezik a vakcina – mondta.

A járványfolyamat meggátolásában akkor érünk majd el jelentős eredményeket, ha nagy számban élnek a védőoltás felvételének lehetőségével az emberek. Az immunrendszer már a hetedik napon alkalmas arra, hogy kivédje a vadvírus támadását. Ahhoz azonban, hogy társadalmi szinten is eredményesek legyünk, ahhoz jelentős számú embert be kell oltanunk.

Az első vonalban azok kapják meg, akik fokozottan veszélyeztetettek: az egészségügyi dolgozó. 5000 dolgozó beoltására lesz lehetőség első körben, az első oltást követően 3 hét múlva ugyanezen személyeket oltani kell. A védőoltás beadása nem különbözik az egyéb oltás beadásától, felkar izomzatba adják. Az alkalmazási előirat a vakcinával együtt érkezik, és a legpontosabb információk ezzel kerülnek közzétételre, de teljes körű tájékoztatást már korábban kapnak a lakosok. Több héten át fog tartani az egészségügyi dolgozók oltakozása, az egészségügyben dolgozók számára biztosítják (bármilyen feladatköre is van a dolgozóknak).

Már 27-én elkezdődik a védőoltások beadása, amint megérkezik a vakcina, elkezdődik. Müller köszöni, hogy sokan regisztráltak a vakcinainfo oldalra. Elmondása szerint már 300 ezren felismerték, hogy milyen nagy lehetőséget jelent a beoltottság. Köszöni a levélben visszaérkező jelentkezési lapot, mert ez segíti a hatóságot a tervezésben.

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201222/muller-cecilia-a-sulyos-esetek-szama-nem-csokken-magyarorszagon-462854