Önök halálkampányt folytatnak! Mert Önök meg halálkormányzást!

Megosztás/Share

Ünnep 444 Körben

Csatlakozom

Az ATV Csatt című vitaműsorában vívott abszurd szócsatát Hadházy Ákos független parlamenti képviselő és Hollik István, a Fidesz-frakció szóvivője, amiből többek között kiderült, 

  • Hollik István nem tudja, mennyi a reprodukciós szám,
  • Hadházy pedig nem tudja, hogy Hollik nem a kormány szóvivője.

Hadházy azzal indított, hogy megpróbálta megtudni Holliktól, mennyi most Magyarországon a reprodukciós (r) szám. Ez az adat fejezi ki, mennyire terjed éppen a vírus, a hivatalos tájékoztatásnak ugyanakkor nem része, hogy ezt közlik, az operatív törzs sem árulja el. Hollik először azt mondta, hogy Hadházy inkább járjon be a parlamentbe, majd ismételt kérdésre azt válaszolta: nem tudja, mennyi az r szám, de szerinte ennél fontosabb az emberélet védelme, és azt kell nézni, hogy az egészségügy fel volt-e készülve.

Az ellenzéki képviselő tovább érdeklődött, hogy miért nem mondják meg ezt a számot  – Hollik szerint a járványügyi szakemberek, és az operatív törzs tisztában vannak a számmal, és ennek alapján hoznak döntéseket. Az egészségügynek nem az összeesküvés-elméleteket gyártó ellenzéki képviselőknek való válaszolás a legfontosabb, hanem a védekezés, mondta Hollik.

Hadházy erre fényképeket kezdett mutatni a stúdióban, amin elmondása szerint halottak fekszenek hűtőházban a földön, miközben Orbán azt mondta szeptemberben, mindenkit meg fognak gyógyítani, aki elkapja ezt a betegséget.

„Az intenzív osztályokon hány ápolóra mennyi beteg jut?” Ez volt egy másik szám, amiről Hadházy érdeklődött Holliknál, mire a frakciószóvivő azt mondta: „Ez a vita jól mutatja az idei évet, mert összefogásra lett volna szükség, a baloldal ehhez képest halálkampányt folytat. ”

„Mert Önök halálkormányzást folytatnak” – mondta erre Hadházy.

Hollik szerint Hadházy rágalmakat mondott, bár nem volt világos, a két kérdés közül melyik volt a rágalom. Amikor viszont Hadházy azt mondta, azért kérdezi Hollikot, mert a kormány szóvivője, akkor Hollik emlékeztette: már nem a kormány szóvivője, hanem a Fidesz-frakcióé.

Azon a napon, amikor ez ment a tévében, átlagosan 8 percenként halt meg koronavírusos beteg Magyarországon

2020 rendkívüli év volt. A koronavírus-járvány és a nyomában egyre mélyülő gazdasági válság mindannyiunkat próbára tett, a kormány pedig ezt a súlyos válságot is arra használta, hogy tovább erősítse amúgy is példátlanul túlterjeszkedő hatalmát.

Az olvasóknak köszönhetően a 444 viszont nem csak túlélt, de erősödni is tudott. Öt új munkatárs érkezett, öt új blog, rendszeres podcast adás indult, elkészült a második Makró, új hírleveleink heti és napi rendszerességgel készülnek, és nem mellesleg: nőtt a látogatottságunk is.

Hogy stabil, kiszámítható keretek között tovább működhessen és bővülhessen az újság, 2021-ben új rendszert indítunk. Lesznek exkluzív cikkek, hírlevelek, és sok más előny.

Ünnepi ajánlatunkkal minden fizetős szolgáltatásunkat kipróbálhatod kedvezményes áron.

Csatlakozz, állj mellénk, legyél te is a 444 közösségének tagja és járulj hozzá a szabad magyar sajtó gyarapodásához!

Kapcsolódó

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2020/12/22/onok-halalkampanyt-folytatnak-mert-onok-meg-halalkormanyzast