Plusz milliók a vidéki kórháznak: kiemelt Covid-ellátóhelyként nehéz 10 hónap áll mögöttük

https://cdn.hellovidek.hu/images/site/articles/lead/2020/12/1607512752-jIJoka3zk_md.jpg
Megosztás/Share

Az erről szóló támogatási szerződést hétfőn írta alá Farkas Ciprián, Sopron polgármestere és dr. Kulcsár Dániel, a Soproni Gyógyközpont leköszönő főigazgatója.

Nehéz tíz hónap áll mögöttünk. Ez a járvány mindannyiunk számára egy teljesen új helyzetet teremtett, nagy kihívás elé állította a kórház minden dolgozóját, mert ilyen munkát korábban nem végeztek. Első körben készültségben, november hatodikától pedig élesben veszünk részt a Covid-ellátásban. Kiemelt Covid-ellátóhelyként komoly orvosszakmai feladatokkal nézünk szembe, de örömmel jelenthetem, hogy kollégáim európai szinten is jó eredményeket érnek el a covidos betegek gyógyításában

– mondta a főigazgató, majd külön megköszönte az ápolási osztály dolgozóinak a munkáját, akik kiválóan teljesítettek, holott a járvány őket is érintette, többen megbetegedtek közülük.

Az igazgató a kórházparancsnok és a huszonöt kivezényelt katona segítségéért is hálás, akik elsősorban logisztikai, fertőtlenítési és őrzési feladatokat látnak el.

A tájékoztatón elhangzott: 2021. január elsejével hivatalba lépő új igazgató dr. Molnár Sándor lesz.

Címlapkép: Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hellovidek.hu/otthon/2020/12/22/koronavirus-a-jarvany-miatt-kapott-most-millios-plusz-tamogatast-ez-a-videki-korhaz