Polt Péter szerint 2020 válságos év volt, de az ügyészség kiváló munkát végzett

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=46b4edd9-daf3-49d5-a1ea-7cf6f7396d0a
Megosztás/Share

Év végi videóval jelentkezett a legfőbb ügyész.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Polt Péter legfőbb ügyész karácsonyi videót küldött az ügyészségi dolgozóknak, melyben köszönetet mond nekik az elvégzett munkájukért. Polt szerint ez nem volt egyszerű, mert 2020 egy válságos, bezárkózó, bizonytalan év volt.

2020 olyan kihívások elé állította az egész világot és benne Magyarországot, amilyenekkel évtizedek óta nem kellett szembenéznie”

– mondta Polt a videóban, hozzátéve, hogy a magyar ügyészség március óta a járványhelyzethez igazítva működik, de a bevezetett intézkedések nem törték meg a mindennapos munka lendületét. A munkatársak 30 százaléka pedig jelenleg is távmunkában dolgozik.

A legfőbb ügyész kitért rá, hogy a koronavírus az ügyészséget sem kerülte el, 168 kolléga fertőződött meg, és haláleset is előfordult.

Részleteket ugyanakkor nem közölt.

A videóban szóba kerül az is, hogy 2020-ban megújult az ügyészség kommunikációja, elindultak a közösségimédia-oldalak, lett például YouTube-csatornájuk is. A felvett videót is ezen a felületen tette közzé az ügyészség.

Polt a videoüzenet végén megemlíti azt is, hogy idén újabb 12 százalékos béremelés valósult meg a területen, ebből pedig minden kolléga részesül.

A felvételt Voltaire szavaival zárja Polt, mely úgy szól:

Úgy döntöttem, hogy boldog leszek, mert az nagyon egészséges”.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201222_polt_peter_ugyeszseg_legfobb_ugyesz_koronavirus#rss