A fegyver, amely megállíthatja a pandémiát

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/21/6321/article_320.jpg
Megosztás/Share

Bízzunk a koronavírus elleni vakcinában, az orvosokban és a kutatókban, és jelentkezzünk az oltásra saját magunk és mások védelme érdekében – kérte a lakosságtól Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi oldalán közzétett videójában. Hangsúlyozta, hogy a Magyarországon használható vakcinák mind a magyar, mind az európai hatóságok alapos vizsgálatát követően kapják meg az engedélyt, és bár a vakcinafejlesztés gyors volt, semmiképpen nem volt felületes.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyag, koronavírus védekezés, koronavírus megelőzésKoronavírus elleni védőoltást kap egy egészségügyi dolgozó a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A cél, hogy minél többen megkapják

Az orvosok, a kutatók és az egészségügyi szakemberek jót akarnak, amikor arra buzdítanak, hogy adassuk be az új típusú koronavírus elleni oltást – hívta fel a figyelmet Karácsony, aki azt is közölte, hogy már ő is regisztrált a védőoltásra. A főpolgármester emellett ismét felajánlotta Budapest segítségét és együttműködését a kormánynak, hogy a rendelkezésre álló oltóanyagot minél többen megkaphassák. Úgy véli ugyanis, hogy a fővárosi tapasztalatok, a logisztikai kapacitás és a szakemberek munkája hozzájárulhat az átoltottság növeléséhez és a koronavírus-járvány leküzdéséhez.

Új szállítmányok érkeznek

Egy fotóösszefoglaló segítségével betekintést nyerhet abba, hogyan zajlik az új típusú koronavírus elleni immunizálás az idősotthonokba. Nézze meg a képeket!

Közben a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a holnapi nap során 2 szállítmány is érkezik Magyarországra az új típusú koronavírus elleni kifejlesztett vakcinákból. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője, Galgóczi Ágnes ismertetése szerint Magyarországon már legalább 71 ezer embert oltottak be december 26-a óta. Az országba eddig 79 ezer ember vakcinázására elegendő oltóanyag érkezett, ez a mennyiség azonban várhatóan a mai nap végére teljesen elfogy.

A holnap érkező szállítmányokkal kapcsolatban a szakember elmondta, hogy a Pfizer és a BioNTech közös fejleszésű koronavírus-vakcinájából ismét 39 ezer ember immunizálására elegendő mennyiség érkezik majd. Emellett azonban a nemrég engedélyezett másik oltóanyagból, a Moderna készítményéből is kapunk – egyelőre viszont csak keveset, 3600 személy beoltására.

Koronavírus-oltás: a 3. hullámot még nem lesz képes megakadályozni. A részletekért olvassa el korábbi cikkünket!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/a_fegyver_amely_megallithatja_a_pandemiat/20210111131607