Koronavírus: 1419 új eset és 77 halott itthon

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/06/6306/article_320.jpg
Megosztás/Share

Újabb 1419 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 343656-ra nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 77 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 10725-re emelkedett – olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A legutóbbi elhunytak többsége idős, krónikus betegségben szenvedő személy volt.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozatokVédőoltást kap egy egészségügyi dolgozón a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban.
Fotó: MTI/Varga György

5065-en vannak kórházban

Jelenleg 128959 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon. 5065-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 367-en lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 203972 személyt már gyógyultnak nyilvánítottak. A legfrissebb adatok szerint 21979 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 2,85 millió koronavírustesztet végeztek el az országban.

Részletek a vakcináról

A kórházi oltópontokon folyamatos az egészségügyi dolgozók oltása és az idősotthonokban is megkezdődött a vakcinázás. A következő vakcinaszállítmány kedden várható. A koronavírus-járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének fenntartása érdekében viszont továbbra is érvényben vannak a korábban bevezetett védelmi intézkedések. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, ajánlott regisztrálni.

Érvényes korlátozások

A kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése értelmében február 1-jéig érvényben marad, a középiskolákban pedig továbbra is digitális tanrendben folytatódik az oktatás. Az új típusú koronavírus terjedésének megfékezése érdekében továbbra is javasolt kerülni azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, a rendeletben meghatározott helyeken pedig viseljünk maszkot, amelynek a szánkat és az orrunkat is takarnia kell. Ezek mellett ne feledkezzünk el a legalább 1,5 méteres távolság betartásáról, valamint a gyakori és alapos kézmosásról sem. A legfontosabb pedig az, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Sokan úgy gondolják, hogy aki egyszer már átesett a koronavírus-fertőzésen, normális körülmények között már nem betegedhet meg újra. Igaz, a kivételek csak erősítik a szabályt. Az orvosok azonban kételkednek, hogy nagyon egyszerű lenne újrafertőződni. A részletekért olvassa el korábbi cikkünket!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_1419_uj_eset_es_77_halott_itthon/20210111092103