Meglepő helyről származik a capitoliumi tüntető kezén levő tetoválás

Megosztás/Share

A Capitolium ostroma közben a videófelvételeken és fényképeken jól látható egy, a Qanon-sámán mellett álló, sárga melegítőfelsőben lévő férfi, akinek a kezén egy furcsa tetoválás látható. Eddig rejtély volt és folytak a találgatások, hogy mit ábrázolhat ez a tetoválás. Sokan kommunista jelképre gyanakodtak, másik valamilyen „Antifa” szimbólumra. A valóság azonban sokkal meglepőbb és egyben „ártalmatlanabb” is: a 2011-es Dishonored című videójátékról (és a folytatásáról, a Dishonored 2-ről) van szó.

Egész konkrétan a Kívülálló Jele (Mark of the Outsider) van rátetoválva az illető kezére, aki a szóban forgó steampunk akció-kalandjáték, a Dishonored játékok „misztikus, természetfeletti” karaktere. A főszereplővel, Corvo Attanóval: egy maszkos bérgyilkossal egy vízió során találkozik és a tetoválás is ekkor kerül a kezére. A Kívülálló egyébként (ahogy neve is mutatja) a játékban egy semleges karakter, aki ugyan mágiájával és időnként „tanácsaival” folyamatosan segíti a főszereplőt, de jelleme homlokegyenest különbözik bármilyen hasonló akciótól, mint amit a Capitolium tüntetői tette, de ugyanez elmondható a főszereplő Corvo Attanóra és egyébként a játék egész hangulatára is. Magyarán a sárga melegítős illető egész egyszerűen csak nagy gamer lehet és emiatt tetoválta magára a játékban található jelet. (Ami egyébként nagy divat volt a két Dishonored sikere után.)

Az ügyben megszólaltak a játékot készítő francia Arkane Studios fejlesztői is. A Dishonored sztorijának írója csak ennyit írt:

„Fáj ettől a szívem.”

Az egyik Trump-szimpatizáns arról írt egy azóta már törölt tweetben, hogy szerinte „biztos politikai” tetoválás volt az illető kezén, erre Harvey Smith, az Arkane igazgatója pedig csak ennyit válaszolt:

„Biztosíthatom róla, hogy nem.”

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2021/01/11/meglepo_helyrol_szarmazik_capitoliumi_tunteto_kezen_levo_tetovalas/