128-cal nőtt a koronavírus áldozatainak száma

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=dac75219-a289-4b10-8991-a9f343cc1c6c
Megosztás/Share

Idén még egy napon sem volt annyira magas az elhunytak száma, mint most. Nagyon kevés új fertőzöttet találtak, de rendkívül alacsony az elvégzett tesztek száma is.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Cikkünk frissül.

128 újabb halálos áldozata van a koronavírusnak Magyarországon, velük együtt az elhunytak száma 10 853-ra nőtt – derül ki a járványügyitájékoztató honlapra feltöltött adatokból.

Az elmúlt egy hétben naponta átlagosan 110-en haltak meg naponta. Az előző két napban 100 alá csökkent az elhunytak napi száma, a most közölt 128-as szám 2020. december 31-e óta a legmagasabb.

8223 teszt elvégzésével 629 újabb fertőzöttet diagnosztizáltak. Ennyire kevés új teszt utoljára épp egy hete került be a statisztikába, a mostaninál alacsonyabb fertőzöttszámról pedig december 27-én számoltak be.

A pozitív tesztek aránya 7,65 százalék. Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint a tesztelés akkor mutat megbízható képet a járványhelyzetről, ha a pozitív tesztek aránya 5 százalék alatt marad. Nálunk ezt szeptember 9-e óta csak azon a két napon sikerült elérni, amikor egyszerre adták hozzá a tömeges tesztelésből érkezett közel 200 ezer tesztet a statisztikához. Igaz, a mostani adat ezeket a napokat leszámítva szeptember 30-a óta ma van a legközelebb az 5 százalékos határhoz.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20210112_koronavirus_jarvany_covid_szamok#rss