A hétvégén tesztelik a gyermekvédelemben és szociális alapszolgáltatásban dolgozókat

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=fe4097ac-3181-40d7-a3a5-63cce0375ba0
Megosztás/Share

Összesen 47 ezren teszteltethetik le magukat a szűrésen, 127 helyen várják őket.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

A hétvégén lesz a gyermekvédelemben és szociális alapszolgáltatásban dolgozók tesztelése – írja a koronavirus.gov.hu. A tesztelésre az alapszolgáltatásban, a gyermekjóléti alapellátásban, valamint a gyermekvédelmi szakellátásban, javítóintézeti ellátásban dolgozók jelentkezhetnek.

A Koronavírus Sajtóközpont közleménye szerint dolgozók tesztelését a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezik, összesen nagyjából 47 ezer embernek biztosítják a lehetőségét. A kormányhivatalok egészségügyi végzettségű munkatársaiból, valamint az orvos- és egészségtudományi képzésben tanuló egyetemi hallgatókból álló mintavevő csapatok 127 helyszínen várják az érintetteket január 16-án és 17-én (szombat-vasárnap) 8-16 óráig. Az érintettek már foglalhatnak időpontot.

A sajtóközpont arról is beszámolt, hogy körülbelül 51 ezer ember oltására elég vakcina érkezik Magyarországra kedden. A Pfizer-BioNTech oltóanyagából 81 tálcányi érkezik, amely 47 385 ember oltását teszi lehetővé, a Moderna-vakcinák pedig 3600 ember oltására elegendők.

A kedden érkező oltóanyagokkal az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakóinak, dolgozóinak oltása folytatódik. Az egészségügyi dolgozókat a kórházi oltópontokon oltják, az idősotthonokba oltócsoportok érkeznek.

Magyarország eddig 19,7 millió adag oltóanyagot kötött le több gyártónál – Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac – több tízmilliárd forint értékben.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20210112_szocialis_dolgozok_teszteles_koronavirus#rss