Koronavírus-oltás: megérkeztek az újabb szállítmányok

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/51/6351/article_320.jpg
Megosztás/Share

Megérkezett Magyarországra a negyedik szállítmány a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus-vakcinából. A 81 tálcányi oltóanyag 47385 személy vakcinázására lesz elég.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus elleni vakcina, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus elleni oltás, koronavírus elleni oltóanyagSebők Szilvia főgyógyszerész hűtőszekrénybe teszi az újonnan érkezett Pfizer-BioNTech-vakcinákat a Semmelweis Egyetem gyógyszertárában. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Emellett megkaptuk az első szállítmányt a nemrégiben engedélyezett Moderna-vakcinából, amely 3600 ember beoltására elegendő. Így az elkövetkezendő napokban összesen további mintegy 51 ezer embert tudnak immunizálni a COVID-19 ellen – ismertette Müller Cecília országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs.

Hatékony és biztonságos

Koronavírus: egyre jobban bízunk az oltásban – kattintson!

A szakember hangsúlyozta, hogy a védőoltás egy rendkívül hatékony és biztonságos védekezési mód, amellyel megelőzhető a súlyos, akár halálos kimenetelű betegség kialakulása. A szociális és az egészségügyi dolgozókat egyúttal arra biztatta, hogy igényeljék a védőoltást, saját maguk és betegeik, gondozottjaik egészségének érdekében.

Mi a helyzet az oktatási intézményekben?

A tájékoztatón Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár is felszólalt. Mint mondta, az ősszel bevált minta alapján jelenleg is jelenléti oktatás zajlik az intézményekben. “Intézkedéseket ott hozunk, ahol megjelenik a koronavírus-fertőzés” – emelte ki. Ismertetése szerint most 42 ovódában és 49 általános iskolában van rendkívüli szünet, ez azonban csak 1-1 csoportot vagy osztályt érint. Leszögezte ugyanakkor, hogy az érettségi idén sem marad el, hiszen a vizsgákat tavaly is sikerült biztonságosan megszervezni.

Koronavírus-oltás: miért fontos, hogy regisztráljunk? A válaszért olvassa el korábbi cikkünket!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus-oltas_megerkeztek_az_ujabb_szallitmanyok/20210112121103