Petíció indult a kormánymédia Krekó Péter elleni uszítása miatt

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=531277b0-bf92-4b54-a7a5-5452d5f608d7
Megosztás/Share

A SzabadaHang szerint a kormányközeli médiabirodalom hamis vádakkal támad azokra, akik kritizálni merik a hatalmat.

„Magyarországon egyre általánosabbá válik, hogy a kormányzati médiában kritikus független gondolkodókat véleményük miatt hamis vádakkal bélyegeznek meg, tesznek közellenséggé” – olvasható a SzabadaHang oldalán. A bejegyzés a Krekó Pétert érintő ügy miatt született, miután a Political Capital elemzője egy interjúban a kormányzati oltóprogramot kritizálta.

A kormányközeli sajtó ezután támadást indított a politikai elemző ellen, akit többek közt oltásellenesnek bélyegeztek, és azt mondták róla, hogy egyike azoknak a baloldaliaknak, akik a vakcinákba vetett bizalom aláásásán ügyködnek. Az indulatokat Orbán Viktor miniszterelnök is tüzelte azáltal, hogy Krekó szavait „ritkán hallott gonosz mondatokként” jellemezte.

Az interjú után Krekó halálos fenyegetéseket kapott.

A Political Capital későbbi közleményében azt írta: Krekó nyilatkozatát szándékosan eltorzította a kormányzati irányítású média, ezért helyreigazítási pereket indítanak a vonatkozó sajtótermékek ellen.

Az ügy újabb fordulata a SzabadaHang oldalán megjelent petíció, amellyel a kormánymédia általi (online) uszítás ellen tiltakoznak. „Alulírottak szolidaritásunkat fejezzük ki és kiállunk Krekó Péter, valamint mindazok mellett, akiket a hatalom és a kormányzati médiabirodalom hamis vádakkal, aljas szándékkal vezérelve, kritikus véleményük miatt hurcol meg”.

A petíciót eddig közel 15 ezren írták alá.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20210112_peticio_szabad_a_hang_kreko_peter_kormanymedia#rss