1500-nál is több halálesetet jelentettek Nagy-Britanniában

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=fa15a9a4-b689-4128-974c-0e48941b19b1
Megosztás/Share

Több elhunyt is kimaradt a korábbi beszámolókból, ezeket most adták hozzá az adatokhoz.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

A nagy-britanniai koronavírus-járvány halálos áldozatairól szerdán közzétett napi összesítésben több mint 1500 elhunyt szerepel.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az adat számos olyan halálozást is tartalmaz, amelyek tavaly május óta kimaradtak a napi beszámolókból.

Az újonnan kiszűrt koronavírusos fertőzöttek száma ugyanakkor ismét jelentősen csökkent a múlt héten mért adatokhoz képest.

A brit egészségügyi minisztérium szerda esti ismertetése szerint az elmúlt 24 órában 47 525 új fertőzöttet azonosítottak szűrővizsgálatokkal országszerte.

A múlt héten szinte minden nap 60 ezret messze meghaladó, esetenként 70 ezerhez közeli napi új fertőzöttet szűrtek ki Nagy-Britanniában.

Szerda a harmadik olyan nap egymás után, amikor 50 ezernél kevesebb új koronavírus-fertőzöttet mutattak ki tesztekkel.

Boris Johnson brit miniszterelnök a londoni alsóházban tartott szerdai szakbizottsági meghallgatásán azt mondta, hogy már mutatkoznak a járvány megfékezését célzó korlátozások hatásainak első jelei.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/vilag/20210113_Koronavirus_NagyBritannia#rss