Ezek a típusok most a legnépszerűbb importautók Magyarországon

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=bdb47502-d6e7-48c5-9840-3401ee4791ac
Megosztás/Share

Vírusjárvánnyal sújtva vagy anélkül, egy dolog fixnek tűnik a használtan behozott autóknál: a német márkák fölénye.

Összesen 130 430 darab használt személyautó érkezett Magyarországra tavaly, ami 16,6 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi számhoz képest. Nem csak a járvány tavaszi első hulláma nehezítette az üzletet, a január elején még 330 forint környékéről startoló euró-árfolyam április elején 360 forintra ugrott, ahová többször visszatért az év folyamán. 

A Vezess.hu elkészítette az összesítést, mely típusok voltak tavaly a  legnépszerűbb importautók. Számos ponton változott a sorrend akár az elmúlt évhez képest is, de egy állandónak tűnő jellegzetesség maradt: a német modellek fölénye.

A listát áttekintve a Volkswagen Golf végzett az első helyen (4805 forgalomba helyezés), egy esztendővel korábban még csak harmadik volt. A dobogó másik két szereplője változatlan, de elsőről második pozícióba lépett az Opel Astra (4583), míg a harmadikra a Ford Focus (4141). Az első tízben legnagyobb mértékben a BMW 3-as szériájának csökkent az importja, amely most a hatodik helyen zárt. 2016-ban még ez a modell volt Magyarország legnépszerűbb import autója. A Top 20-ban egyébiránt összesen két típusból hoztak be többet, mint tavaly. A Kia Ceedből (+4 százalékkal) ezzel már 7. és a Toyota Yarisból (+7 százalékkal), amely a 16.

A prémium márkák esetében a márkasorrend a használt autóknál éppen fordított az új autókéval szemben: itt az Audi, BMW, Mercedes a dobógón állók sorrendje.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20210113_hasznaltauto_toplista_koronavirus#rss