Fekete-Győr: Kapjon 100 ezer forintot, aki beoltatja magát

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=9a86c6c3-36ea-47dc-a4bf-03cc4f97e03a
Megosztás/Share

A Momentum elnöke szerint pénzzel lehetne ösztönözni az embereket arra, hogy beoltassák magukat.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke azt javasolja, hogy kapjon 100 ezer forintot mindenki, aki beoltatja magát a koronavírus elleni vakcinával.

A párt közleménye szerint ezzel ösztönözni lehetne az embereket arra, hogy beadassák maguknak a védőoltást és támogatni lehetne azokat, akik a szociális válság következtében napról napra kénytelenek élni. Fekete-Győr szerint ez segítséget nyújtana a gazdaság felpörgetéséhez is.

“Honnan lenne erre pénz? A kormány többet költ a propagandájára, mint amennyi pénzre szükség lenne ahhoz, hogy mindenki, aki beoltja magát, 100 000 forintot kapjon. De a kínai hitelből épített Budapest-Belgrád vasútvonal is többe kerül, mint amennyibe a teljes javaslat kerülne” – mondta a pártelnök.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20210113_Fekete_Gyor_100_ezer_forint_oltas#rss