Ferenc pápa megkapta az oltást

https://24.p3k.hu/app/uploads/2021/01/k_epa20210101072-1-e1610558725893-1024x578.jpg
Megosztás/Share

Ferenc pápa megkapta a koronavírus elleni oltást – derült ki szerdán az argentin sajtóból. A Szentszék egyelőre nem erősítette meg a hírt, csak annyit jelentett be, hogy a Vatikánban is megkezdik az oltások beadását, és a katolikus egyházfőt is készülnek beoltani. Az argentin sajtóértesülést az ANSA olasz hírügynökség hozta nyilvánosságra.

A Vatikán a sajtót szerdán arról tájékoztatta, hogy a pápai államban is hozzáláttak az ottani mintegy 800 lakónak, illetve a körülbelül háromezer alkalmazottnak és családtagjainak a beoltásához. A vatikáni sajtóiroda igazgatója közölte, hogy a vakcinát beadják a jelenlegi katolikus egyházfőnek és a korábban a pápai trónról lemondott XVI. Benedek emeritus pápának is.

A pápa egy vasárnapi interjújában már jelezte, hogy be kívánja oltatni magát. Elmondta, hogy az embereknek bízniuk kell az orvosokban, nem szabad elutasítaniuk az oltást, mert ezen múlik a saját életük és a többi emberé is.

Nem értem, hogy egyesek miért nevezik veszélyesnek a vakcinát. (…) Nem tudom mivel magyarázni ezt az öngyilkos, tagadó magatartást

– mondta az egyházfő, aki szerint etikai döntésről van szó.

A 84 esztendős Ferenc pápa tüdejének egy darabját még fiatal korában szülőhazájában, Argentínában eltávolították, ezért az átlagosnál nagyobb mértékben van kitéve a megbetegedésnek. A Vatikánban eddig kevesebb mint harminc koronavírusos fertőzéses esetet jegyeztek fel.

forrás: MTI

Megosztás/Share

Forrás: https://24.hu/kulfold/2021/01/13/ferenc-papa-megkapta-az-oltast/