Itt a nagy vakcina-kérdőív: most mindenki elmondhatja a véleményét

https://cdn.penzcentrum.hu/upload/cimlapimg/O/oltas.szorvi-20210113.jpg
Megosztás/Share

Ezekben a napokban, hetekben szinte minden az oltás körül forog: mindenkit az érdekel, kit, mikor (mikor nem) és főleg mivel fognak beoltani? Itt a lehetőség, hogy elmond a véleményedet, kíváncsiak vagyunk, mit gondolnak olvasóink a kínai, az orosz oltóanyagról, a vakcinaútlevélről vagy éppen az interneten terjedő különféle elméletekről.

Nem túlzás azt állítani, hogy ezekben hetekben (hónapokban) minden az oltás körül forog: sokakat az izgat, mit és honnan szerzi be Magyarország, milyen oltások elérhetők, milyen mellékhatások várhatóak? Az oltakozási hajlandósággal kapcsolatban több hazai felmérés is napvilágot látott, ezek ugyan eltérő eredményeket produkáltak, ám az egyértelműen látszik belőlük, hogy messze vagyunk még attól, hogy a magyarok 60-70 százaléka beoltassa magát – szakemberek szerint ekkora arány lenne szükséges ahhoz, hogy kialakuljon az ún. nyájimmunitás, és megálljon a vírus terjedése.

A kormányzati kommunikáció egyértelműen fogalmaz: buzdítják a lakosságot, sőt egyre több ismert, elismert személyiség is kiáll a vakcina mellett. Mindenkinek joga van önállóan eldöntenie, kéri- e az oltást, vagy sem, ugyan úgy ahogy hozzáférni a valós és hiteles információk is.

Az alábbi rövid kérdőívvel nem az a célunk, hogy tovább szaporítsuk azoknak a felméréseknek a számát mely bebizonyítja, mennyire bizalmatlanok a magyarok, ehelyett szeretnénk egy sokkal átfogóbb képet kapni és majd nyújtani mindazoknak, akik hajlandóak 15 percet rászánni a témára. 

Címlapkép: Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.penzcentrum.hu/biztositas/itt-a-nagy-vakcina-kerdoiv-most-mindenki-elmondhatja-a-velemenyet.1109156.html