Koronavírus: Magyarország megerősíti az egészségipart a járvány miatt

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/v/a/r/varga-mihaly-egeszsegipar-425028.jpg
Megosztás/Share

Mint mondta, a Pénzügyminisztérium tavaly, év közepén kapta meg új feladatként a hazai egészségipari gyártás megerősítését, amelynek jelentősége a járvány alatt megnőtt. Az összesített adatok alapján Varga Mihály szerint helyes lépés volt a program elindítása.

A kormány olyan termékek előállítását támogatja, amelyek az ország önellátását erősítik, egyben a külpiacra lépés lehetőségét is megteremtik a hazai gyártóknak – mondta.

Így többek között gumikesztyűk, maszkok, gyógyszerek, fertőtlenítők, lélegeztetőgépek, orvosi műszerek gyártásában növelik az ország kapacitásait a közlése szerint. Ezek a beruházások munkahelyeket védenek, a gazdaság újraindítását segítik, ezért a programot idén is folytatják Varga Mihály ismertetése szerint.

Címlapkép: Ács Zoltán, a Meditop Kft. ügyvezetője és Varga Mihály pénzügyminiszter a támogatói szerződés aláírása után a minisztériumban 2020. november 6-án. Újabb egészségipari beruházások indulnak a kormány Egészségipari támogatási programjának (Etp) köszönhetően, amelyre 50 milliárd forintot különítettek el. Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210113/koronavirus-magyarorszag-megerositi-az-egeszsegipart-a-jarvany-miatt-465074