Már a gólöröm se a régi: a közeli kontaktus elhagyására kérik a focistákat

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/s/z/e/szekek-stadion-416618.jpg
Megosztás/Share

A távolságtartási előírások kapcsán kapott nagy nyilvánosságot több olyan, az öltözőben zajló ünneplést megörökítő felvétel, amelyek az FA Kupa hétvégi harmadik fordulója után láttak napvilágot.

A Profi Labdarúgók Szervezete (PFA) és a Premier League levelet írt a kluboknak és a játékosoknak, amelyben kiemelten kérték őket a távolságtartási előírások betartására, miközben országszerte a vírus új mutációjának terjedésével küzdenek.

“Nagyon veszélyes helyzetben vagyunk” – fogalmazott Jonathan Van-Tam, az egészségügyi szervezet vezetőhelyettese egy rádióinterjúban annak kapcsán, hogy a játékosok gólöröm közben ölelgetik és csókolgatják egymást. Hozzáfűzte: mindaddig nem nyugodhatnak meg, amíg a lakosság többsége meg nem kapja a vakcinát.

“Minden elkerülhető emberi érintkezést el kell kerülni” – szögezte le, hozzáfűzve: minden harmadik angol el fogja kapni a fertőzést, a tünetmentesség miatt pedig a sportolóknak, így a futballistáknak is fegyelmezettnek kell lenniük.

A Manchester City vezetőedzője, Pep Guardiola és az Arsenalt irányító kollégája, Mikel Arteta is kétségbe vonta, hogy a játékosok gólörömöknél tartani tudják-e az előírásokat. A Sheffield United trénere, Chris Wilder ugyancsak megszólalt a kérdés kapcsán azt követően, hogy kedden a Newcastle legyőzése után a futballisták egymást ölelgetve ünnepeltek.

“Beszéltünk erről a találkozó előtt, hiszen országszerte néznek bennünket. Ugyanakkor ez egy rendkívül érzelemdús játék a pályán és az oldalvonal mellett is. Természetellenes és valószerűtlen nem ünnepelni. Hogyan tudnák megtenni ezt a futballisták?” – tette fel a kérdést.

A szigetországban rekordközeli halálozási adatokat jegyeztek fel az elmúlt napokban a járvány kapcsán.

Címlapkép: Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/short/20210113/mar-a-golorom-se-a-regi-a-kozeli-kontaktus-elhagyasara-kerik-a-focistakat-465190