Nagy a ráfutás a hátrányos térségek fejlesztési pályázatára

https://24.p3k.hu/app/uploads/2021/01/bfalu20160910059-480x270.jpg
Megosztás/Share

Az ötmilliárd forint keretösszegű pályázatot a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (Ginop) hirdették meg 2020. november 18-án. A Kedvezményezett települések gazdaságélénkítő programba és a Felzárkózó települések programba tartozó falvak vállalkozásai november 25-től előregisztrálhattak az előminősítési folyamatra a www.ginop129.ifka.hu honlapon.

Az előminősítési felület 2021. január 4-én nyílt meg, de ezt a lehetőséget január 11-én felfüggesztették a beérkezett regisztrációk nagy számára tekintettel. Ugyanis emiatt valószínűsíthető, hogy a rendelkezésre álló keret kimerült.

A január 11-ig regisztráltaknál most értékelik ki az előminősítés minimum feltételeit. A vizsgálat határideje: minimum 5 munkanap, ezt követően a minimum feltételeket teljesítő cégek az előminősítő felületen január 22-én 23:59-ig küldhetik be a projekttervet – írta az MTI.

Az előminősítés és a projekttervek értékelésénél a leghangsúlyosabb szempontot az adott fejlesztés helyi beágyazottsága, valamint a helyi gazdaság és társadalom fejlődéséhez való hozzájárulása jelenti. Az előminősítésnél megvizsgálják a helyi együttműködéseket, partnerségeket és mindezek tükrében a fejlesztés megalapozottságát.

Amennyiben a projektterv eléri a szükséges pontszámot, akkor az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. minősítő tanúsítványt állít ki.

Kapcsolódó

Uniós pénzekre várnak a kisvállalkozások

A járványhelyzet ellenére a cégek bizakodóbban tekintenek a 2021-es évre.

Mindez azért fontos, mert a két programba tartozó falvak vállalkozásai számára a támogatási kérelmek benyújtására a tanúsítvány birtokában lesz lehetőség február 18-tól. A támogatási kérelmet az érintettek az EPTK elektronikus pályázatkezelési rendszeren keresztül tudják beadni, amely a www.eptk.fair.gov.hu/ honlapon érhető el.

Megosztás/Share

Forrás: https://24.hu/fn/uzleti-tippek/2021/01/13/hatranyos-helyzetu-telepulesek-vallalkozas-palyazat-elominosites-ginop/