Több mint két évtized után újranyit a Tilos az Á szórakozóhely

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/m/i/k/mikszath-kalman-ter-425240.jpg
Megosztás/Share

Nemrég számoltunk be róla, hogy több kultikus hely is bezárásra – átmeneti vagy végleges – kényszerül, akad viszont olyan nagy múltú vendéglátóhely is, amely éppen most tér vissza a több évtizedes “téli álmából”. 

Újranyit a Mikszáth Kálmán téren 1995-ben bezárt Tilos az Á szórakozóhely.

A hír a Facebookon jelent meg a Tilos az Á 1990-1995 nevű zárt csoportban: “Úgy döntöttünk, hogy – amint azt a járványhelyzet engedi – újra megnyílik a Tilos az Á….Régóta foglalkoztat minket, hogy a Zappa Café nem mondja el megfelelően a hely igazi történetét. Aztán egyszer csak halljuk, hogy Pesten elbontják a Wichmann-kocsmát, és Budán a Márványmenyasszonyt. Ha ezen épületek lerombolását nem is tudjuk megakadályozni, de hisszük, hogy a magunk eszközeivel egy kis vidámságot mégis elő tudunk csalni.” – írják a posztban. 

Elsőként a felső teret nyitják ki, a pince, ami a nagyobb koncerteknek adott helyet csak később kelhet életre és lehet aktív része a budapesti kulturális életnek. 

A Tilos az Á a rendszerváltás egy klasszikus underground szórakozóhelye volt 1990 és 1995 között Budapesten, a hely a nevét a Micimackóban szereplő tábláról kapta. Innen indult el a Tilos Rádió, a TÁP Színház, itt adta a legelső koncertjét a Quimby és itt lépett fel gyakran a Kispál és a Borz.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/ingatlan/20210113/tobb-mint-ket-evtized-utan-ujranyit-a-tilos-az-a-szorakozohely-465172