Böjte Csaba személyesen mondott köszönetet Kásler Miklósnak a gyógyulásáért

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=a8d45c91-c0d8-4283-9beb-a6babfd5dd9c
Megosztás/Share

Kásler Miklós személyesen járt közben, hogy a koronavírusos Böjte Csabát Budapesten gyógyítsák meg.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Böjte Csaba szerzetes Isten, az orvosok és az ápolók mellett Kásler Miklósnak, az Emmi miniszterének is tulajdonítja, hogy felépült a koronavírus-fertőzésből. A Blikknek felidézte a betegsége kritikus pillanatait, amikor a miniszter sietett a segítségére. Kásler Miklós tavaly év végén hívta fel telefonon a dévai ferences rendi szerzetest, hogy érdeklődjön felőle. A koronavírusos Böjte Csaba ekkor már annyira köhögött, hogy nem is tudott válaszolni a miniszter kérdésére. „Kásler miniszter úrnak nem tudtam elmondani, mi van velem. Azt kérte, sürgősen jöjjek Magyarországra, az a dolgom, hogy meggyógyuljak. A határig egy erdélyi mentőautó hozott, ott átszálltam a magyar mentőbe, ami a László kórházba vitt. Akkor már megszólalni sem tudtam” – idézte fel a Blikknek az eseményeket Böjte Csaba, aki negyven éve volt utoljára kórházban.

Böjte Csaba arról is beszélt a lapnak, hogy „a jó szerzetes nem riad meg a halál gondolatától”, de megörült, amikor végre kiengedték a kórházból, rögtön felhívta Kásler Miklóst, és megköszönte, hogy „megmentette az életét”. Hozzátette, hogy „persze, roppant hálás vagyok a magyar orvosoknak és nővéreknek is”.

Kásler Miklós is beszámolt a lapnak a távdiagnosztizálásáról: „Amikor értesültem róla, hogy beteg, felhívtam telefonon. Csakhogy a köhögéstől egy mondatot sem tudott végigmondani. Nem tudtam megvizsgálni, de azt meg tudtam ítélni, hogy súlyos légzési nehézsége van, ami azt jelenti, hogy életveszélyes az állapota. Megszerveztük, hogy Magyarországra jöjjön, és a nehéz betegségéből a jóisten és az orvosok segítségével felépüljön.”

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/elet/20210114_Bojte_Csaba_szemelyesen_mondott_koszonetet_Kasler_Miklosnak_a_gyogyulasaert#rss