Gulyás Gergely: sok korlátozás alól mentesül az, aki beoltotja magát

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/g/u/l/gulyas-gergely-425302.jpg
Megosztás/Share

Az intézkedések betartásának köszönhetően túl vagyunk a második hullám csúcsán, és minden adat szerint a járvány visszaszorulóban van, de ez nem minden európai országban van így – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Nagy a veszély a vírus behurcolására – mondta. Elmondása szerint akik korábban az adatközlést kritizálták, azok elhallgattak, mert az adatközlés minden elvárt minőségnek megfelel. A kormány által közölt adatok megfeleltek a valóságnak – mondta.

Elmondása szerint a magyar szabályok következetesek – világos szabályokat hoztunk november elején, amit fenn kell tartani. Ezen szabályok betartása a garancia arra, hogy a járvány lefelé tartson. Elmondása szerint a nemzeti konzultációból az derült ki, hogy az élet védelme mellett a munkahelyek védelmét is garantálni kellett. Gulyás szerint Magyarország Európában is a legjobban teljesítő országok között van a munkahelyek megvédését illetően: most részsikerről tudunk erről beszámolni – 4000-el többen dolgoztak decemberben Magyarországon, mint a vírus előtt.

Hozzáteszi: bár többen vannak, akik részmunkaidőben dolgoznak, de alapvetően a foglakoztatási szám nem változott, szerény mértékben növekedett.

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210114/gulyas-gergely-sok-korlatozas-alol-mentesul-az-aki-beoltotja-magat-465236