Koronavírus: furcsa megoldás a távolság betartatására

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/32/6432/article_320.jpg
Megosztás/Share

Koronavírus: van, aki legalább fél évig beteg – kattintson!

Egy svéd vállalat azt találta ki, hogy dolgozóknak egy olyan nyakláncot kellene viselniük, amely a biztonsági távolságtartás megsértése esetén 85 decibeles hangot bocsát ki. Ez körülbelül egy fűnyíró zajának felel meg. Az alapgondolat lényege, hogy fegyelmezni tudják a dolgozókat annak érdekében, hogy betartsák a koronavírus-járvány megállítását célzó egészségügyi előírásokat. A rendszert egyelőre csak tesztelni fogják Franciaországban – ismertette Karl Stoltz, a cég svédországi szóvivője.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus védekezés, koronavírus távolságtartás, koronavírus terjedéseEgy cég furcsa megoldást választott a távolság betartatására. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

A szakszervezetek ellenzik az ötletet

Az Essity franciaországi üzemében a szakszervezetek szerint eddig egyetlen koronavírus-fertőződés sem történt a dolgozók között, Christine Duguet szakszervezeti vezető ezért az egyéni szabadságjogok megsértésének tartja a nyaklánc ötletét, és úgy véli, a dolgozók sem kérnek belőle. “Ezek a berendezések a kukában fogják végezni vagy az öltözőszekrényekben maradnak” – fejtette ki állaáspontját.

A vezetők ragaszkodnak az ötlethez

A Franciaországban 2500 főt foglalkoztató svéd cég franciaországi vezetősége azonban egyelőre ragaszkodik az ötlethez. Úgy gondolják, hogy ez a munkatársak biztonságát erősítené. “A berendezésben nincsen GPS és nem rögzít személyes adatokat” – hangsúlyozták, illetve azt is jelezték, hogy a mosdókban, a menzán és az orvosi rendelőben nem fog működni az eszköz. “Ezzel a rendszerrel, a telep COVID-19-referense gyorsabban és hatékonyabban tudja majd riasztani a potenciális kontaktszemélyeket” – érvelt az Essity.

A cég szavatolja, hogy a berendezés működési feltételeit a dolgozók képviseleti szerveivel együtt határozza majd meg a vezetőség- A projektet a jövő héten véglegesítik.

Három magyar páciens mintájában azonosították az új típusú koronavírus brit mutációját. A részletekért olvassa el korábbi cikkünket!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_furcsa_megoldas_a_tavolsag_betartatasara/20210114121019