Koronavírus: Ukrajnában csaknem nyolcezer új beteget regisztráltak

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-lg/u/k/r/ukrajna-shutterstock-20170317-364536.jpg
Megosztás/Share

A hivatalos adatok alapján az elmúlt napban 7925 új esettel 1 138 764-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 162 áldozattal 20 376-ra. Eddig 837 063-an gyógyultak meg, közülük előző nap több mint tízezren, az aktív betegek száma így csaknem 2,5 ezerrel 281 325-re csökkent. 

A legtöbb új beteget, csaknem nyolcszázat megint az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban jegyezték fel, velük együtt Kijevben Vitalij Klicsko főpolgármester tájékoztatása szerint az azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 120 ezret, az elhunytaké 13-mal 2141-re nőtt. Az elmúlt napban az országban ismét sok, 2229 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús új beteg került kórházba.

A nyugat-ukrajnai Lviv (Lemberg) városában a karantén miatt az idén január 19-ére eső vízkeresztkor elmarad a hagyományos vízszentelés, helyette a meglévő készletekből vihetnek haza az emberek szentelt vizet – jelentette csütörtökön az UNIAN hírügynökség a városi tanács sajtószolgálatának közleményére hivatkozva. 

Az ideiglenesen megszállt kelet-ukrajnai Donyeck városában a közalkalmazottaknak ajánlja a helyi vezetés, hogy oltassa be magát a Szputnyik V orosz koronavírus-ellenes vakcinával – számolt be a Novosztyi Donbassza helyi hírportál.

Az oltóanyag első szállítmányát január végén várják Oroszországból. Először az egészségügyben, az igazságszolgáltatásban dolgozók, valamint a pedagógusok és a fegyveres erők tagjainak beoltását tervezik. Az oltás önkéntes és ingyenes lesz, de előtte PCR-teszten kell átesniük, ami viszont 3500 rubelbe (körülbelül 14 ezer forintba) kerül.

A kijevi kormánynak nincsenek hivatalos adatai arról, hogy az Oroszország által ideiglenesen megszállt Donyec-medencei és krími területeken hányan fertőződtek meg koronavírussal.

Címlapkép: Shutterstock

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/global/20210114/koronavirus-ukrajnaban-csaknem-nyolcezer-uj-beteget-regisztraltak-465288