Négyszer küldte karanténba az egészséges exbarátnőjét az izraeli koronavírus-központ egy dolgozója

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=970283f6-913d-4816-ae90-621663a56ea1
Megosztás/Share

Új szintre emelte a zaklatást az a férfi, aki négyszer küldte el a volt barátnőjének a karanténba vonulásra felszólító minisztériumi levelet. Nemcsak a magánélethez való jog megsértése, hanem okirathamisítás miatt is felelhet.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Nem mindennapi bűnténnyel gyanúsította meg az izraeli rendőrség az egyik koronavírus-központ egy alkalmazottját: a férfi a gyanú szerint négyszer küldte karanténba a volt barátnőjét úgy, hogy a nő nem volt koronavírusos.

A rendőrök az után kezdtek nyomozni, hogy a koronavírus-központokat felügyelő Egészségügyi Minisztérium jelezte nekik, már negyedszer fordul hozzájuk ugyanaz a nő, hogy töröljék el a karanténkötelezettségét. Ez után derült ki, hogy az egyik dolgozó a minisztérium hivatalos utasítását küldte el az exének négyszer – írta a The Jerusalem Post.

Az ügy napokon belül az ügyészség elé kerülhet. A 35 éves férfi a magánélethez való jog megsértése mellett tiltott fogva tartás, valamint közalkalmazottként elkövetett okirathamisítás miatt is felelhet.

Nyitóképünk illusztráció

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/vilag/20210114_izrael_csalas_karanten_koronavirus#rss