Meghalt 111 beteg, ezernél több új fertőzöttet találtak

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=727c8d7f-a631-4f1e-b2de-6cfc88656501
Megosztás/Share

Orbán Viktor szerint lenne elég kínai vakcina, hogy napok alatt be lehessen oltani az összes 60 év feletti krónikus beteget.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Meghalt újabb 111 koronavírus-fertőzött – árulta el Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök szerint 1513 új fertőzöttet azonosítottak.

4717-an gyógyultak meg a fertőzésből az elmúlt nap során.

Kifele megyünk a járványból, a kormányfő értékelése szerint Magyarországon sikerült megfékezni már a második hullámot – szemben Nyugat-Európával. Orbán a védőoltásokról is beszélt. Hamarosan olthatják a 60 év feletti krónikus betegeket – mondta –, amihez lenne is elég kínai vakcina, már csak az engedély kell.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20210115_koronavirus_betegek_halottak_orban_viktor#rss