Olyanok is kaphattak koronavírus elleni oltást, akik még nem jogosultak rá

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=cb5fbd85-3d1b-4008-b891-dd6c06e4c216
Megosztás/Share

Az Emmi szerint aki jogosulatlanul vesz fel oltást, azt szankcionálni fogják.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Olyanok is kaphattak koronavírus elleni oltást, akik hivatalosan még nem jogosultak rá, vagyis azok, akik nem egészségügyi vagy szociális dolgozók – hangzott el a pénteki RTL Híradóban.

A csatorna azt közölte, hogy hozzájuk több ilyen eset is eljutott névtelenül, és Magyar Orvosi Kamara (MOK) szerint is kijátszható az oltási rendszer. Az orvoskamara elnöke, Kincses Gyula korábban arra figyelmeztetett, hogy a magyar oltási terv nem elég gyakorlatias, a vakcinákról szóló tájékoztatás pedig lehetne pontosabb.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az RTL kérdésére azt közölte, hogy aki eltér az oltási tervtől, az szabálysértést követ el, emellett a védekezés sikerét is veszélyezteti. A tárca szerint az ilyen tevékenységeket a hatóságok szankcionálni fogják, azt is megbüntetve, aki az oltást adta, és azt is, aki megkapta azt.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20210115_rtl_hirado_koronavirus_vakcina_oltas#rss