Operatív törzs: kedden újabb adag oltóanyag érkezik Magyarországra

https://cdn.penzcentrum.hu/upload/cimlapimg/V/vakcina-20201203-20201221-20210115.jpg
Megosztás/Share

Péntek délelőtt is megszólalt az operatív törzs a friss magyar járványügyi helyzetről és az intézkedésekről. Kiderült, hamarosan újabb adag oltóanyag érkezik hazánkba. 

Kiss Róbert rendőr alezredes kezdte a tájékoztatót. Elmondta, hogy összesen 166 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési szabályok megsértése miatt.

Közel 106 ezer fő megkapta a védőoltást, közülük 7 ezer szociális ágazatban dolgozik illetve lakik – mondta el Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője

Kedden érkezik a következő vakcinaszállítmány, de az uniós beszerzésen kívül a kormány más irányból is igyekszik vakcinát beszerezni, hogy gyorsítsák az oltások ütemét.

Újságírói kérdésre az osztályvezető elmondta, hogy vizsgálják az orosz vakcinát is, 3 ezer adag érkezett még december elején. 

A központi írásbeli felvételik kapcsán közölte, hogy minden esetben betartják majd a járványügyi szabályokat. A szülők nem léphetnek be az iskola területére.

Címlapkép: Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.penzcentrum.hu/biztositas/operativ-torzs-kedden-ujabb-adag-oltoanyag-erkezik-magyarorszagra.1109286.html