Az FBI minden tagállamban fegyveres megmozdulásokra számít Biden beiktatásának napján

Megosztás/Share

444 Hírlevelek

Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Joe Biden szerdai beiktatása előtt az FBI arra figyelmeztetett, hogy Donald Trump támogatói mind az 50 tagállami fővárosban fegyveres felvonulásokat tarthatnak. A Nemzeti Gárda Washington DC-ben több ezer fővel erősítette meg a csapatait. A főváros nagy részét lezárják. 

Fotó: Eric Thayer/AFP

A tagállami fővárásokban pedig több helyen bedeszkázzák a törvényhozás ablakait és nem engedélyezik a nagyobb felvonulásokat.  Maryland, Új-Mexikó és Utah kormányzói egyenesen rendkívüli állapotot hirdfettek. Kaliforniában,  Pennsylvaniában,  Michiganben, Virginiában, Washington államban és Wisconsinban mozgosították a Nemzeti Gárdát, Texas pedig szombattól lezárja a fővárosát, mert a biztonsági főnök tart a fegyveres szélsőségesek akcióitól. 

A Nemzeti Gárda tagjai MinnesotábanFotó: KEREM YUCEL/AFP

Pénteken a Capitolium őrei az egyik ellenőrzési pontnál őrizetbe vettek egy férfit egy fegyverrel és 509 lőszerrel. A férfit később elengedték, aki a Washington Postnak azt mondta, hogy egy biztonsági cégnek dolgozik, és nem akart lőfegyvert vinni Washingtonba, egyszerűen eltévedt a vároban, mert vidéki. 

Eközben Biden csapata már bejelentette, mik lesznek azok az első indtézkedések, amiket az új elnök meghoz, amint átlépi a Fehér Ház küszöbét:

  • Az Egyesült Államok visszatér a párizsi klímaegyezménybe.
  • Eltörli a muszlim többségű országokkal szemben bevezetett beutazási korlátozásokat. 
  • Kötelezővé teszi a maszkviselést a szövetségi területeken és a tagállamok közötti utazásnál. 

Biden gazdaságéllnkítő tervét és a bevándorlási reformját azonban a Kongresszusnak is jóvá kell hagynia. (BBC)

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2021/01/17/az-fbi-minden-tagallamban-fegyveres-megmozdulasokra-szamit-biden-beiktatasanak-napjan