Szakértő: a járványügyi intézkedések betartásával működnek a szervátültetési programok Magyarországon

Megosztás/Share

2021. január 27. – 11:49

A koronavírus-járvány elleni szigorú intézkedések betartása mellett működnek a szervátültetési programok Magyarországon – közölte Mihály Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat transzplantációs igazgatója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Mihály Sándor azt mondta, hogy a szervátültetettek életük végéig immunrendszert gyengítő gyógyszereket szednek, ezért náluk nagyobb a fertőzés kockázata.
    A fertőzések elkerüléséért ellenőrző szűréseket vezettek be a szervtranszplantáció folyamatának minden pontján, és folyamatosan aktualizálják a szükséges járványügyi intézkedéseket – ismertette.
    Az igazgató a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy a járvány miatt az egész világon csökkent a szervdonorok és a szervátültetettek száma.
Magyarországon jelenleg is több mint 1300 magyar van transzplantációs várólistán. Döntő többségük veseátültetésre vár – tette hozzá Mihály Sándor.

MTI 2021. január 27.

Megosztás/Share

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/szakerto-jarvanyugyi-intezkedesek-betartasaval-mukodnek-szervatultetesi-programok