A Google-nek van néhány tippje, hogyan tegye kellemesebbé a Valentin-napot

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=1e445741-c9b0-49f2-9948-918aeb81e72a
Megosztás/Share

A járvány miatt a szerelmesek napját sem ünnepelhetjük úgy, ahogy korábban, de a pároknak így sem kell lemondaniuk az együtt töltött órákról: a Google szolgáltatásaival online is kikapcsolódhatunk.

Az idei Valentin-napi készülődés során is nagyobb hangsúlyt kapnak az online eszközök, hiszen a koronavírus-járvány miatt ezt a napot sem lehet a hagyományos formában megünnepelni.

A Google pénteki közleményében ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy a keresőcég számos olyan praktikus szoftverrel rendelkezik, amelyekkel hangulatossá tehető az együtt töltött idő. Ilyen például az Arts and Culture nevű oldal, amellyel akár otthonról is bejárható egy kiállítás tárlata. A Google közleményében Kandinszkij meghallgatható festményeit ajánlja a pároknak.

A keresőcég birtokában van a YouTube videomegosztó is, ahol nem csak klippeket, zenei anyagokat találni: a kimondottan filmes kínálatban premiereket is lehet nézni, többek közt a héten bemutatott Life in a Day című dokumentumfilmet, amely a Föld 392 országának egy napját mutatja be. (A szolgáltatás havidíjas, de az első hónap ingyen van.)

A közelgő ünnep a magyar internetezőket is lázban tartja, amit onnan tudni, hogy egyre többen írnak be olyan kifejezéseket (kulcsszavakat) a szolgáltatásba, amelyek a Valentin-nappal kapcsolatosak. A toplistában olyan kifejezések szerepelnek, mint a valentin-napi torta, dekoráció, illetve idézetek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20210212_google_kereso_valentin_nap_tippek#rss