A Spotify munkatársai onnan dolgozhatnak a jövőben, ahonnan csak akarnak

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=a6dd0ac4-c53c-4df6-a089-15c466c33247
Megosztás/Share

A világ legnépszerűbb zenei streamingszolgáltatójánál a Covid után is megmarad a távmunka intézménye.

A Spotify alkalmazottai kis túlzással bárhonnan dolgozhatnak a jövőben, és hogy ezt miként képzelik el, az is teljesen szabadon választott lesz. A részleteket maga a streaming zeneszolgáltató közölte, ezzel nemcsak meghosszabbítva, hanem új szintre emelve a Covid-járvány miatt bevezetett home office-t.

A Spotify mindössze annyit kér, hogy a munkavállalók olyan országot válasszanak, ahol nem túl nagy az időeltolódás, ez ugyanis nagyban megkönnyíti a kollégákkal való egyeztetéseket. Azokon a helyeken, ahol a cégnek nincs irodája, a dolgozó a cég költségére saját helyiséget bérelhet, feltéve, hogy irodából szeretne dolgozni.

A Work From Anywhere (vagyis dolgozz bárhonnan) nevű programot idén nyártól vezeti be a Spotify, és nem kizárólag a világjárvány hatására: az átlagosnál nagyobb munkavállalói szabadság szerintük jót tesz a kreatív gondolkodásnak és az eredmények is javulhatnak általa. A cég teljesen ugyanakkor nem szünteti meg az irodai munkát, aki ugyanis be akar járni, az a jövőben is megteheti.

A Spotify bejelentése egybevág a Facebook és a Microsoft saját terveivel: a két vállalatnál már korábban eldöntötték, hogy a munkavállalók nagy része a járvány után is kihasználhatja a home office előnyeit, ehhez jelentős pénzbeli támogatást is adtak, illetve adnak. Az összeget a munkához szükséges eszközökre és kiegészítőkre lehet fordítani.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20210212_spotify_tavmunka_home_office#rss