Miután a Disney kirúgta, Gina Carano bejelentette, hogy filmet készít egy jobboldali lappal

Megosztás/Share

444 Hírlevelek

Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Fotó: Image Press Agency/NurPhoto via AFP

A hét közepén kirúgták Gina Caranót, péntekre már új szerződést is kötött.

Az elmúlt napok egyik nagy vihart kavart popkulturális híre volt, hogy a Lucasfilm kirúgta Gina Carano színésznőt elfogadhatatlannak tartott posztjai miatt. Carano a Mandalorian című Star Wars-sorozatban szerepelt, és egyértelműen számoltak vele a jövőben is – közösségi médiás politikai aktivitása viszont már nem fért bele a stúdió tulajdonosának, a Disney-nek.

A volt ketrecharcos színésznőnek az elmúlt hónapokban több olyan posztja is volt, amit a Star Wars-rajongók és a stúdiók is problémásnak gondoltak. Volt, hogy összeesküvés-elméleteket terjesztett, máskor a kötelező maszkviselést, vagy a genderidentitást kifejező névmások használatát gúnyolta. Ezek miatt sokan támadták – ő pedig egyre inkább úgy érezte, hogy politikai alapon utálják őt. Egy darabig viszont a stúdió számára fontosabb volt, hogy a sorozat sikeres, Carano karaktere pedig népszerű. 

Aztán jött egy olyan poszt, ami már sok volt a cégnek. Carano Instagram-bejegyzése párhuzamot vont a „politikai nézeteik miatt utalt emberek” – önmagát is ide sorolja, és ebben a kontextusban leginkább az amerikai jobboldaliakat jelenti – és a zsidók elleni náci gyűlöletkeltés között. Emellett megint gúnyolódott egy nagyot a maszkviselésen. A Disney ekkor szerződést bontott vele.

Pénteken, két nappal kirúgása után bejelentette: szerződést kötött a Daily Wire nevű jobboldali újsággal, és közösen filmet készítenek. A Daily Wire Ben Shapiro konzervatív véleményvezér lapja, ami épp filmes üzletágát fejleszti.

„Csak most kezdtem el használni a hangomat, ami szabadabb, mint valaha és remélem másokat is arra inspirál, hogy így tegyenek. Nem tudnak eltörölni minket, ha nem hagyjuk” – mondta Carano.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2021/02/12/miutan-a-disney-kirugta-gina-carano-bejelentette-hogy-filmet-keszit-egy-jobboldali-lappal