Orbán Viktor hétfőn értékeli az előző évünket

https://kep.index.hu/1/0/3664/36643/366432/36643279_2799009_325046295f80a81cf7628e1871fd6dbf_wm.jpg
Megosztás/Share

A hagyományos évértékelő beszédet ugyan nem tart, azonban egyfajta “évértékelést” mégis tart hétfőn, a parlament tavaszi ülésszakának nyitó ülésén Orbán Viktor miniszterelnök – tudta meg a Népszava

A lap már korábban is írt arról, hogy információk szerint a miniszterelnök és stábja hezitált a szokásos évértékelő megtartásával kapcsolatban, mivel a járvány miatt a rendezvényt csak online lehetne megtartani és úgy kevésbé lenne hatásos.

Állításuk szerint a Fidesznél végül arra a döntésre jutottak, hogy 

nem érdemes „devalválni” a miniszterelnöki évértékelőt azzal, hogy a kormányfő nem valamilyen közönség előtt szólal fel. 

Így Orbán Viktor a parlament tavaszi ciklusának megnyitó ülésén fog majd beszélni. 

A miniszterelnök 2010 óta mindig megtartotta évértékelő beszédét, hagyományosan a tavaszi parlamenti ülésszak kezdete előtti hétvégén kerített erre sort. Tavaly február 16-án, a Várkert Bazárban mondott évértékelő beszédet.

A veszélyhelyzetről is tárgyalni fognak 

Az Országgyűlésnek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint jövő hétfőn a parlament a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2019-es üzleti jelentéséről és beszámolójáról is dönthet majd, valamint ezen a napon a interpellálhatják a képviselők a kormány tagjait. 

Az Országgyűlés ezt követően előbb megtárgyalhatja, majd el is fogadhatja a Visegrádi Csoport megalakulásának 30. évfordulójáról szóló politikai nyilatkozatot, amelyet a Ház külügyi bizottsága terjesztett elő.

Kedden a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló kormányzati indítvány általános vitájával kezdődik az ülés.

Az igazságügyi miniszter ebben a veszélyhelyzetben alkotott rendeletek hatályának meghosszabbítására tesz javaslatot, hangsúlyozva, hogy a kabinet alapvető célja a magyar emberek életének és egészségének megvédése, valamint a gazdasági károk mérséklése és a munkahelyek megőrzése.

Az ülésnap további részében általános vitát tartanak a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) és az ügyészség 2019-es tevékenységéről, valamint az innovációért és technológiáért felelős miniszter nemzeti adatvagyonról szóló törvényjavaslatáról is.

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/belfold/2021/02/12/orban-viktor-hetfon-ertekeli-majd-az-elozo-evunket/