A szövetségi hadsereget is mozgósítják Amerikában a koronavírus-oltások miatt

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/p/e/n/pentagon-shutter-331615.jpg
Megosztás/Share

A Pentagon egyik szóvivője szerint a hadsereg több mint 4700 tagját mozgósítják, hogy a szövetségi katasztrófa-elhárítási hivatal (FEMA) tevékenységét támogassák, illetve készenlétben legyenek erre a célra.

Lloyd Austin védelmi miniszter ehhez további egységeket mozgósított, amelyeket a különböző oltási központokban vetnének be.

A Pentagon a múlt héten a koronavírus elleni oltóanyag szétosztásához aktív szolgálatban lévő több mint ezer amerikai katona bevetését hagyta jóvá.

A koronavírus-járvány elleni küzdelemben, illetve az oltási kampányban eddig a tagállamok által irányított nemzeti gárdákat vetették be, de a szövetségi hadsereget még nem. Az amerikai védelmi tárca szerint jelenleg a nemzeti gárdák mintegy 26 ezer tagját mozgósították a járvány elleni harcban.

Joe Biden amerikai elnök mintegy száz tömeges oltóközpont létrehozását sürgette egy hónapon belül az Egyesült Államokban.

Az Egyesült Államokban a járvány kitörése óta 27 477 820 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, akik közül 480 446-an elhunytak a kórban.

Címlapkép: Shutterstock

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/global/20210213/a-szovetsegi-hadsereget-is-mozgositjak-amerikaban-a-koronavirus-oltasok-miatt-469680