Donald Trumpot sokkal jobban megbetegítette a koronavírus, mint ahogy azt elárulták

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=ad23f138-bfd9-4c74-ae13-c6eada28fd7a
Megosztás/Share

Mielőtt kórházba került tavaly októberben, még az is felvetődött, hogy lélegeztetőgépre kell tenni.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

A New York Times a volt elnök állapotát ismerő négy forrásra hivatkozva azt írja, hogy Donald Trump tavaly októberben sokkal súlyosabb állapotban volt a koronavírus-fertőzés következtében, mint amit akkor a Fehér Ház állított.

Donald Trumpot október elején több napig ápolták a Walter Reed katonai kórházban, miután kevesebb mint egy hónappal az elnökválasztás előtt pozitív lett a koronavírus-tesztje. Akkor a Fehér Ház a nyilvánosággal azt közölte, hogy a 74 éves elnök fáradt, de jó kedélyű. Trump személyes orvosát, Dr Sean Conleyt sok bírálat is érte, amiért csak nagy általánosságban nyilatkozott az elnök állapotáról, leginkább csak azt hangsúlyozva, hogy az elnök jól van, és nincs ok aggodalomra.

A New York Times szerint azonban ez nem egészen így volt. A kórházba szállítása előtt Trump prognózisa sokkal aggasztóbb volt, attól is tartottak, hogy lélegeztetőgépre kell tenni az elnököt, akinek extrém alacsony volt a véroxigén-szintje, és a tüdejének az állapota is súlyos betegségre utalt.

Donald Trump a nyilvánosság előtt végig úgy tett, mintha a megbetegedése semmiség lenne. Különösen nagy meghökkenést váltott ki az orvosokban, amikor két nappal a kezelése után két titkosszolgálati ügynök kiséretében kocsikázott egyet a kórház körül, hogy integessen a híveinek.

A Fehér Házba visszatérve arról beszélt, hogy a koronavírus legyőzhető.

Az Egyesült Államokban 27 millió embert fertőzött meg eddig a koronavírus, és 474 ezren belehaltak a betegségbe.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

 

 

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/elet/20210213_Donald_Trumpot_sokkal_jobban_megbetegitette_a_koronavirus_mint_ahogy_azt_elarultak#rss