Vádat emeltek az orvvadász ellen: puskát fogott az erdészre Jánoshalmán

https://cdn.hellovidek.hu/images/site/articles/lead/2021/02/1613205189-chsJabRVf_md.jpg
Megosztás/Share

Azt írták, hogy az ügy még 2020 szeptemberében történt: az erdész Jánoshalma külterületén cserkelni indult egy vendégvadásszal. Az erdőben sétáltak, amikor váratlanul szembe találkoztak egy fegyveres ismeretlennel, akiről az erdész – hivatásos vadászként – rögtön tudta, hogy orvvadász lehet.

Az idegen a nála lévő, hangtompítóval felszerelt puskát csőre töltötte, és a vadászokra fogta. Mindkettőjüket megfenyegette, majd felszólította őket arra, hogy menjenek a dolgukra, végül hátrálni kezdett, majd elszaladt. Később kiderült, hogy a fegyvert menekülés közben eldobta az erdőben.

A bejelentés nyomán a rendőrök az orvvadász keresésébe kezdtek, majd néhány napon belül beazonosították, lakásán elfogták, és gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették.

A jánoshalmi gyanúsítottól először az erdőben viselt ruházatát foglalták le, később pedig előkerült az erdőben eldobott puska is, amelyről a szakértő megállapította, hogy lőfegyvernek minősül, és emberi élet kioltására alkalmas.

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsítottat a kiskunhalasi nyomozók közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és lőfegyverrel visszaélés bűntettével gyanúsítják

– áll a rendőrség közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hellovidek.hu/gazdasag/2021/02/13/vadat-emeltek-az-orvvadasz-ellen-puskat-fogott-az-erdeszre-janoshalman