Karácsony Gergely levélben kéri a budapesti vállalkozások segítségét

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=3d8661fc-875c-47fa-b4ca-24bf699d5b22
Megosztás/Share

Levelet küldött Karácsony Gergely a budapesti vállalkozóknak, amiben azt kéri, hogy fontolják meg, hogy nem élnek az 50 százalékos kedvezménnyel az iparűzési adó befizetésekor.

A főpolgármester azt írta, hogy a következő napokban további leveleket küldenek majd az ügyfélkapunk keresztül minden – nem a KATA szerint adózó – budapesti vállalkozásnak.

Karácsony emlékeztetett, hogy a vállalkozásoknak február végéig kell nyilatkozniuk az iparűzési adó-kedvezményről, arról, hogy akarják-e ezzel továbbra is önkormányzatokat gyarapítani, vagy élnek a kormány kínálta lehetőséggel.

Mi ebből a bevételből Budapesten a minden fővárosi polgárnak járó közszolgáltatásokat finanszírozzuk, a közösségi közlekedést, az ivóvízellátást, a hulladékszállítást, a közvilágítást, a közutak karbantartását, és még sorolhatnám. Különösen nagy szüksége van erre a városnak, hiszen több tízmilliárdos kiesést okozott a járvány és a válság önmagában, erre pakolja még rá a kormány a maga sarcait”

 – írta Karácsony.

A főpolgármester bejegyzésében emlékeztetett, hogy már eddig is sok vállalat csatlakozott az Adom az adóm kezdeményezéshez, jelezve, hogy befizetik a rájuk eső összeget.

Adom az adóm – itt a Facebookon már sokan vannak, akik ezt a keretet illesztették a profilképükhöz. Azt jelzik …

Közzétette: – & nbsp; 2021. február 14., vasárnap

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/gazdasag/20210214_Budapest_vallalat_iparuzesi_ado#rss