Kevesebben oltatnák be magukat, mint korábban

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=c4a8559d-4fdd-42b6-9132-b5c6b05d4480
Megosztás/Share

A fiatalokat kivéve minden korosztályban csökkent az oltásk kedv.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Többen elbizonytalanodtak, ezért kevesebben oltatnák be magukat, mint korábban – ez derült ki a Statisztikai Hivatal felméréséből, amelyről az RTL Klub Híradója számolt be.

Míg január utolsó hetében a magyarok közel 40 százaléka akarta beoltatni magát, addig február utolsó hetében már csak 37,8 százalék. A csatorna szerint a fiatalokat kivéve minden korosztályban csökkent.

A KSH szerint a vakcinák biztonságosságáról szóló hírek miatt változhatott meg az emberek véleménye.

A DK szerint felelősen csak azokat az oltóanyagokat lehet használni, amelyeket az Európai Gyógyszerügynökség is engedélyezett. A Fidesz szerint a baloldalnak még az emberi élet sem drága, hogy hatalomra jusson.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20210214_Kevesebben_oltatnak_be_magukat_mint_korabban#rss