Nem túl biztató: krízisüzemmódba kapcsolnak a francia kórházak az egyre terjedő mutáns vírusok miatt

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-lg/k/o/r/korhaz-epulet-409828.jpg
Megosztás/Share

A lépést Franciaország eddig kétszer lépte meg: márciusban és novemberben, mindkétszer a lezárások elrendelésekor. Az intézkedés arra kötelezi a kórházakat, hogy ágyakat szabadítsanak fel, halasszák el a nem életmentő műtéteket, valamint mozgósítsák a rendelkezésre álló egészségügyi állományt.

Az intézkedéseket minden regionális kórházban végre kell hajtani február 18-ig, attól függetlenül, hogy jelenleg mennyire terhelt az intézmény.

A Reuters megkeresésére a francia egészségbiztosító azt válaszolta, hogy az intézkedés előzetes felkészülést jelent, tehát nem utólag reagálnak az egészségügyi rendszer túltelítődésére, hanem még az előtt felkészítik rá a kórházakat. Az indoklásban azt írják, hogy a koronavírus mutáns verzió jelentősebb mennyiségű súlyos megbetegedést okozhatnak a gyorsabb terjedés miatt.

Franciaországban 21 ezer feletti megbetegedés volt szombaton, kicsivel több mint pénteken, akkor 20 700 új megbetegedést jelentettek.

(Reuters)

Címlapkép: Shutterstock

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/global/20210214/nem-tul-biztato-krizisuzemmodba-kapcsolnak-a-francia-korhazak-az-egyre-terjedo-mutans-virusok-miatt-469792