Távozik a fehárházi sajtószóvivő, aki azzal fenyegetett meg egy újságírót, hogy tönkre fogja tenni

Megosztás/Share

444 Hírlevelek

Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Lemondott tisztségéről T.J. Ducklo, a Fehér Ház helyettes szóvivője, aki megfenyegetett egy újságírót, aki arra volt kíváncsi, hogy Ducklo tényleg együtt van-e az Axios washingtoni tudósítójával. 

T.J. Ducklo

Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője szombaton közölte: a kormány igyekszik eleget tenni a Joe Biden amerikai elnök által megszabott mércének, hogy mindenkivel tisztelettudóan, méltósággal és civilizáltan bánjanak. Ezzel összefüggésben hozzátette, hogy Ducklo az elnök kabinetfőnökével, Ronald Klainnal történt egyeztetést követően nyújtotta be lemondását.

Psaki pénteken jelentette be, hogy Ducklót egy hétre fizetés nélkül felfüggesztik. A döntés ugyanakkor éles bírálatokat váltott ki, és végül Ducklo bejelentette a lemondását, irtózatosnak nevezve a cselekedetét, és elmondta, nincsenek szavak, melyek visszaadnák azt, hogy mennyire kínosan érzi magát, és mennyire megbánta, ami történt. 

A Vanity Fair című folyóirat szerint Ducklo megfenyegette a Politico hírportál egyik újságírónőjét azzal, hogy “megsemmisíti” és tönkreteszi hírnevét. Az újságírónő korábban Ducklo és az Axios amerikai hírportál egyik újságírónője viszonyát firtatta.

Miután Donald Trump korábbi amerikai elnök a sajtót gyakran “a nép ellenségének” nevezte, utódja, Joe Biden szakmai hozzáállást ígért a sajtó képviselőivel folytatott érintkezésben. Pénteki sajtótájékoztatóján Psakit egyben emlékeztették Biden azon korábbi bejelentésére is, hogy mindenkit elbocsátanak, aki tiszteletlenül bánik kollégáival. (MTI, BBC)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2021/02/14/tavozik-a-feharhazi-sajtoszovivo-aki-azzal-fenyegetett-meg-egy-ujsagirot-hogy-tonkre-fogja-tenni