Újabb ruhabolt vonul ki Magyarországról, csődhullámtól tartanak a ruházati kereskedők

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=f5f3f953-1840-4ab8-bdf1-84c64e66f1d7
Megosztás/Share

Csődhullám szélén állhat a ruházati kereskedelem, amit súlyosan érintett a világjárvány miatti korlátozások is. Mintegy 20 üzletet zár be Magyarországon a Cosmos City.

Mind a 20 magyarországi üzletét bezárta és kivonul az országból a Cosmos City ruházati lánc – számolt be a hírről a Napi.hu.

A hálózat eddig Budapesten négy helyszínen, míg vidéken a legtöbb megyeszékhelyen, valamint néhány más városban is működtetett nagy alapterületű, alacsony árfekvésű ruhadarabokat kínáló boltokat. Az üzletlánc mögött álló cégről egyébként nem sikerült a Napi.hu-nak adatokat fellelnie.

Bár november-decemberben ugyanakkora mértékben, 40-60 százalékkal csökkent a ruházati kereskedők bevétele, mint tavasszal, de mivel a forgalmuk nagyobb részét bonyolítják ebben az időszakban, drágább termékekkel, ezért ez nagyobb kiesés – nyilatkozta a lapnak Csordás Norbert, a számos ruházati kkv-t, és az ételudvarok vendéglátós cégeit tömörítő Bevásárlóközpontok Bérlőinek Érdekvédelmi Egyesületének (BBÉE) szóvivője. A szakember csődhullámot lát előre.

A korlátozások miatt a legnagyobb csökkenést a legmagasabb bérleti díjú, legnagyobb tömegeket vonzó budapesti bevásárlóközpontok bérlői szenvedték el.

Nemrég vonult ki Magyarországról egyébként a Promod, a Charles Vögele, valamint a Vagabond is.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/kkv/20210214_Ujabb_ruhabolt_vonul_ki_Magyarorszagrol#rss