Zsigó Róbert: a gazdaság újraindításához is hozzájárul az új építésű házak, lakások vásárlásának vagy építtetésének áfacsökkentése

Megosztás/Share

2021. február 14. – 11:16

Az új építésű házak, lakások vásárlásának, illetve építtetésének támogatásáról beszélt a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára. Az új építésű családi házak vagy lakások vásárlása, valamint generálkivitelezővel történő építtetése esetén az áfa – az otthonteremtési program részeként – 27 százalékról öt százalékra csökken.

    Az áfa csökkentése az embereknek és a vállalkozásoknak is segít, valamint hozzájárul a gazdaság újraindításához – mondta az államtitkár.
    Hangsúlyozta, hogy a kedvezménnyel a 150 négyzetméter alatti lakások vagy 300 négyzetméter alatti családi házak esetében mindenki élhet. Ha az ingatlan 2022 végéig építési engedélyt kap, a kedvezmény 2026 végéig vehető igénybe – jelezte.
    Ez a kormányzati intézkedés segít abban, hogy a családok feje felett biztos tető legyen. Hozzájárul a gazdaság újraindításához is, hiszen segítséget nyújt a vállalkozásoknak abban, hogy munkahelyeket tartsanak meg, illetve új munkahelyeket hozzanak létre – mondta Zsigó Róbert.

MTI 2021. február 14.

Megosztás/Share

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/zsigo-robert-gazdasag-ujrainditasahoz-hozzajarul-az-uj-epitesu-hazak-lakasok-vasarlasanak