Fáklyákkal vonult a Klubrádió épületéhez Szél Bernadett és Hadházy Ákos

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=8c20d88b-09ee-4c2d-adc2-8c82259b3137
Megosztás/Share

A képviselők azt mondták: nem temetni jöttek, hiszen “ez a rádió küzdeni fog”. A Klubrádió vasárnapig használhatta frekvenciáját.

Élő Facebook-videóban jelentkezett be vasárnap este a Klubrádió épülete előtt Hadházy Ákos és Szél Bernadett független országgyűlési képviselő. A rádió vasárnapig használhatta az FM 92,9 MHz-es frekvenciáját a Fővárosi Törvényszék ítélete szerint. A csatorna ezzel elvesztette az analóg sugárzás lehetőségét. A Klubrádió utolsó óráit a munkatársakkal együtt búcsúztatták.

Szél és Hadházy közben fáklyákkal vonult a rádió épülete elé, amelyet azzal magyaráztak, hogy a mécsest temetésekkor használják, ők azonban nem temetni jöttek, ugyanis “ez a rádió küzdeni fog” szerintük.

Hadházy Ákos beszélt arról is, hogy sokan megszokták tőle kérdezni, demokráciának számít-e még a magyar rendszer. Ez szerinte egy nehezen megválaszolható kérdés, ám az utolsó független rádió elhallgattatása – folytatta – tekinthető egyfajta határnak a demokrácia és a diktatúra között.

Hadházy szerint a Klubrádió lekapcsolásával azon gondolkodhatunk, hogy mennyivel hagytuk már el a diktatúra és a demokrácia határát, nem pedig azon, hogy diktatúrában vagy demokráciában vagyunk-e.

Szél Bernadett úgy fogalmazott, az egy darab szabad, független és kritikus rádió is fájt Fidesznek. Szerinte biztosan többen mentek volna el a Klubrádió búcsúztatására, ha nincs járvány.

A videón végén a képviselők azt kérték: a jövő évi választáson ne csak szavazni menjenek, beszélgessenek is másokkal, és őket is győzzék meg, hogy az ellenzékre adják voksukat. “Ezeket az embereket, akik ezt a csúfságot megcsinálják velünk napról napra és folyamatosan, oda kell küldenünk, ahova valók”.

A Klubrádió lekapcsolásának előzménye, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavaly szeptemberben bejelentette: ismételt jogsértés miatt nem újítja meg a Klubrádió frekvenciaengedélyét, arra hivatkozva, hogy a rádió 365 napon belül kétszer is megsértette ugyanazt a jogszabályi előírást. A Klubrádió vezetősége szerint azonban a médiatanács jogtalanul, diszkriminatív módon járt el. Stock Richárd vezérigazgató egyértelművé tette, hogy tovább fognak harcolni a frekvenciáért. Arató András, a Klubrádió elnöke és többségi tulajdonosa szerint legjobb esetben is májusban térhet vissza a rádió az éterbe.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20210215_hadhazy_akos_szel_bernadett_klubradio#rss