Gyurcsány Ferenc: Mind a 106 helyen előválasztás lesz

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=41a84bf4-ecdf-4f9e-8b34-de455a419065
Megosztás/Share

A DK elnöke szerint harmonikus az ellenzéki együttműködés, az esetleges felizzó vitákat pedig félre fogják tenni a 2022-es választás idejére.

Mind a 106 egyéni választókerületben előválasztás lesz a 2022-es országgyűlési választás előtt – mondta el Gyurcsány Ferenc az ATV-ben.

Demokratikus Koalíció elnöke a csatornának beszélt a járványhelyzetről is. Mindenkit arra biztatott, hogy oltsa be magát. A volt miniszterlenök szerint nem az ellenzék csinál ebből politikát, hanem részben Kína és Oroszország használja ezt politikára, részben pedig a kormány politizálja át a kérdést.

Ha nem lenne más oltóanyag, akkor az oroszt és kínait kéne használni”

 – mondta Gyurcsány.

A DK elnöke kitért a gazdaságra is, azt mondta, hogy szerinte a hétköznapi tapasztalatok nem támasztják alá a kormányfő optimizmusát, és szerinte a kormány meg sem próbálta megmenteni az embereket az ellehetetlenüléstől.

A volt miniszterelnök azt is elmondta: neki rendben van a gyurcsányozás, de az ország lenézésének tartja, ahogy 15 éves idézetek használatát is az őszödi beszédből.

Gyurcsány Ferenc szerint nagy alázattal készülnek az ellenzéki pártvezetők a kormányzásra. Elmondása szerint meglepte, hogy ilyen harmonikus az ellenzéki együttműködés, és hogy „milyen szépen csinálják ezek együtt”.

„Olyan szépen viselkednek, olyan reményteljesen, olyan kompromisszumkészek” – dicsérte partnereit Gyurcsány, hozzátéve: az ellenzéki tárgyalásokon valóban nincsenek belső viták, nemcsak arról van szó, hogy ezek nem szivárognak ki.

Lesz 106 helyen előválasztás – mondta a volt miniszterelnök, aki szerint az előválasztás során esetleg felizzó vitákat félre fogják tenni a 2022-es választás idejére.​

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20210215_Gyurcsany_Ferenc_Mind_a_106_helyen_elovalasztas_lesz#rss