Kiderült, mi lesz azokkal a regisztráltakkal, akik visszautasítják az éppen elérhető vakcinát

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/g/y/o/gyorgyistvan-432264.jpg
Megosztás/Share

Egész Európában hiány van most a vakcinákból, így a vakcinák közül jelenleg nem tudnak válogatni a regisztráltak Magyarországon, ha behívják őket oltásra, hiszen egy oltóponton nem áll rendelkezésre többféle vakcina. A beérkező szállítmányoktól függőn osztják szét őket.

Viszont mivel maga az oltás önkéntes, így mégiscsak van választási lehetőség. Ezen felül a regisztráltak megtehetik, hogy visszautasítják az adott oltást, hiszen már az időpont egyeztetésekor meg fogja tudni mondani az oltóorvos, hogy milyen vakcina áll majd rendelkezésre az adott pillanatban – mondta el György István.

Hozzátette, hogy az a regisztrált személy, aki visszautasítja az éppen elérhető oltást, nem kerül le a regisztráltak listájáról, mindaddig a listán marad, amíg a preferált vakcina nem lesz elérhető számára.

Jelenleg 5 vakcina rendelkezik engedéllyel Magyarországon, három, a Pfizer, a Moderna és az AstraZeneca vakcinája, ezen kívül az OGYÉI zöld utat adott az orosz Szputnyik V-vakcinának, valamint a kínai Sinopharm vakcinájának. Jelenleg 4 vakcinával folyik az oltás Magyarországon, a kínai vakcinából az első adag holnap érkezik, amit még bevizsgál az NNK.

Címlapkép: Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese, Sára Botond kormánymegbízott, és György István területi közigazgatásért felelős államtitkár (b-j) érkezik a Pfizer-BioNTech koronavírus ellen kifejlesztett vakcináival a XV. kerületi Napfény Otthonba 2021. január 9-én.MTI/Balogh Zoltán

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/uzlet/20210215/kiderult-mi-lesz-azokkal-a-regisztraltakkal-akik-visszautasitjak-az-eppen-elerheto-vakcinat-469904