Kiderült, mire készülhetünk: a korlátozások feloldásáról beszélt Orbán Viktor

https://cdn.hellovidek.hu/images/site/articles/lead/2020/01/1578574636-xtKT2dnTZ_md.jpg
Megosztás/Share

November 11. óta élnek a korlátozó intézkedések. A járványadatok egész Európában, így Magyarországon is emelkedést mutatnak. Mivel november óta nincs enyhítés, ennek is köszönhető, hogy a járványgörbe egyenletes. A ragályosabb mutáció miatt, újabb hullám jöhet – írja a Pénzcentrum.

“Vakcina nélkül újra és újra visszajöhet a vírus” – közölte a magyar miniszterelnök. Ezért vásároltunk a nyugati mellé orosz és kínai vakcinát is. Hazánkban már 5 hatékony és biztonságos vakcina elérhető, ez a tömeges oltás feltétele. Magyarországnak minden oltásra szüksége van. Minden nap számít.

Reális esélyünk van arra, hogy áprilisra a 2 millió főt is elérheti az oltottak száma, és 3,5 millió emberrel többet tudunk beoltani, mint egy hasonló mérető EU-s ország.

7 kérdésben indul online nemzeti konzultáció, arra kért mindenkit, töltse ki.

2020 decemberében ugyanannyian dolgoztak, mint egy évvel korábban – hangsúlyozta a miniszterelnök, majf kifejtette, új intézkdéseket vezetnek be, összefoglaló neve gazdaságújraindítási akcióterv. 2020-ban a járvány nagyot ütött a magyar gazdaságon, de nem omlott össze. A válságkezelés lényege a munkahelyek megvédése volt.

A jövőt illetően elmondta, hogy 3 nagy ügyön fognak dolgozni: végigviszik a tömeges oltást, kivezetik fokozatosan a korlátozásokat, harmadszorra pedig újraindítják a gazdaságot.

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Címlapkép: Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hellovidek.hu/gazdasag/2021/02/15/kiderult-mire-keszulhetunk-a-korlatozasok-feloldasarol-beszelt-orban-viktor