Lesz idén olimpia? A japán cégek fele szerint nem kéne megrendezni

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/j/a/p/japan01-330527.jpg
Megosztás/Share

Japán egyelőre kevés sikerrel próbálja visszaszorítani a koronavírus-járványt, és a nyugati országokhoz képest lemaradásban van az oltási programmal, miközben Josihide Szuga miniszterelnök megfogadta, hogy a tavalyról elhalasztott, július 23-ra tervezett olimpiát az ország megtartja és addigra biztosítja az ehhez szükséges feltételeket.

A felmérést február 1 és 8 között végezték el, és a megkérdezett vállalatok 56%-a szerint az olimpiát el kéne halasztani vagy meg sem kéne tartani. Ez magasabb, mint az augusztusi 53%.

A vállalatok mindössze 7,7%-a mondta azt, hogy a játékokat eredeti formájukban meg kéne tartani, augusztusban még 22%-uk mondta ugyanezt.

A vállalatok 20%-a szerint korlátozott nézőszámmal, 17%-uk szerint pedig nézők nélkül kéne megtartani az olimpiát. A vállalatok 70%-a szerint a játékok lemondása vagy elhalasztása alig befolyásolja a bevételeiket. A felmérésben 11 ezer vállalat vett részt.

Címlapkép: Shutterstock

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/global/20210215/lesz-iden-olimpia-a-japan-cegek-fele-szerint-nem-kene-megrendezni-469870