Orbán az őszödi beszédből idézett a Parlamentben – videó

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=39d7f688-3133-4252-93c3-a2ba538ff1b9
Megosztás/Share

A legfontosabb szót azonban inkább nem mondta ki.

A parlament tavaszi ülésszakának kezdetén napirend előtt szólalt fel Orbán Viktor miniszterelnök, és bár a felszólalás címe alapján a gazdaság újraindításáról kellett volna beszélnie, inkább egy általános képet adott a járványhelyzetről.

Erre reagált Gyurcsány Ferenc DK-elnök, aki egy idő után arról kezdett beszélni, hogy a következő egy évben sokat fogják hallani a nevét.

Bármi kérdés lesz, a válasz az lesz, hogy „Gyurcsány”. Be kell önöknek valljam, hogy ez engem egyébként olyan különösen nem zavar. Ha én jól értem, akkor a szemkilövető, hazug, részeges, tolvaj anyagyilkosig minden elő fog itt jönni. (…) Értem, hogy ez sokaknak lelki kielégülést okoz és nem kell bevenni nyugtatót, mert „gyurcsányozás” után meg lehet pihenni egy picikét, de az az igazság, hogy ha ez így lenne, akkor a társadalombiztosításnak nekem fizetni kellene, mert megspórolok egy csomó gyógyszert a jobboldali hallgatóságnak.

Utána arról beszélt, gyurcsányozás helyett inkább nézzék felnőttnek, egyenrangú partnernek a választókat.

Csak akkor nemzeti ügy a válságkezelés is, hogy ha abban valamennyi polgárt részesnek tekintem. Önök pedig nem ezt teszik. Önök felülről lefelé beszélgetnek velünk. Önök valójában nem a nemzetet képviselik, hanem saját hatalmi ambícióikat. Hazug módon, tisztességtelen módon

– mondta Gyurcsány.

Orbán Viktor miniszterelnök erre azt mondta, ő igyekszik kimaradni a gyurcsányozásból, de ha a pártelnök a baloldal tisztességéről beszél, miközben a Fideszt tisztességtelennek állítja be, mindig meg fogja tenni. Ezek után hosszasan idézett az őszödi beszédből, kivéve azt a szót, hogy “elkúrtuk”. A Fidesznél vastapsot ért a felolvasás.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20210215_Orban_az_oszodi_beszedbol_idezett_a_Parlamentben__video#rss